Spring naar de inhoud

Akamas Synergiepraktijk

helpt komaf maken met stress!

Wij helpen Jou komaf maken met Stress

Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag zijn er individuele consultatiemomenten in onze praktijk in Gullegem.

Een afspraak maken is echter een noodzaak.

Wij Leren jou Anderen te helpen met Hun Stress

We hebben tal van cursussen, workshops en seminars om anderen op te leiden. Iedereen is welkom, er is geen voorkennis vereist en we 

XpansiO Aetiologie

In de AKAMAS SYNERGIEPRAKTIJK bieden wij een opzienbarende revolutionaire methode aan van Gespecialiseerde Toegepaste Kinesiologie: de XpansiO Aetiologie Complete Lijf/Brein/Gedachtewereld/Levenskracht Integratie.

Zich Goed Voelen

Via precies spiertesten — dit is feedback van het lichaam — worden blokkades in het energiesysteem opgespoord. Door het ontladen van overspannen spieren (dit zijn spieren die niet meer vanzelf ontspannen) herstellen we de vitaliteit van de spieren (meer veerkracht) en daardoor de energiedoorvoer in het Cranio-Sacraal Systeem (dit is de circulatie van het Hersen-/Ruggenmergsvocht, van primair belang voor ons psycho-mentaal en fysiek gezond functioneren!). We willen je hiermee impulsen aanreiken om bewust te leven, in verbinding met jezelf, de anderen en de natuur.

XpansiO Aetiologie biedt een uitgebreid trainingsprogramma in verband met gezond gedragspatroon, stressmanagement, energieblokkades, leermoeilijkheden, relatieproblemen, en zelfontplooiing.

GEVOEL UIT ZICH VIA HET LIJF

Je lijf reageert op hoe je je voelt: met houding en beweging! Iedereen kent wel het gevoel van ‘zweven van geluk’ of ‘met lood in de schoenen ergens naar toegaan’. In beide gevallen is aan de bewegingen van het lijf te zien hoe de persoon in kwestie zich voelt. De gevoelens worden veroorzaakt door dingen in onszelf of gebeurtenissen om ons heen. Soms weet men duidelijk de oorzaak voor die gevoelens, vaak echter ook niet. In het laatste geval ervaart men soms wel lijfelijke ongemakken zoals: onverklaarbare moeheid, kramp in de nek of een onbedwingbare behoefte tot eten of snoepen. Allemaal uitingen, stresssignalen van het lijf, dat er iets niet in orde is.

LICHAAMSTAAL IS SPIERENTAAL

De enige manier van je lijf om zich te uiten, is via … SPIEREN. Een spier die haar werk niet goed kan doen, om welke reden dan ook, is uit balans. Als deze situatie maar lang genoeg duurt, kan er in je lijf nog (veel) meer in onbalans raken. Met als gevolg dat je je steeds vervelender gaat voelen. We kunnen hier nu iets aan doen, mits we deze onbalansen opsporen. Dat is de bedoeling van XpansiO Aetiologie.

BASISPRINCIPE

XpansiO Aetiologie komt voort uit de kinesiologie (= leer van de bewegingen). Het basisprincipe is dat wij door middel van eenvoudig uit te voeren spiertesten, onbalansen in spieren (overspanning) opsporen. Met behulp van verschillende XpansiO Aetiologie-technieken en vaardigheden worden correcties toegepast, waarbij de spier een impuls krijgt om de zaak te herstellen.

TOEPASSING EN ERVARING

Op velerlei gebieden binnen de gezondheidszorg en het onderwijs is toepassing van deze methode mogelijk. Altijd naast — of als aanvulling op — beproefde (para)medische of didactische handelingen. In geval van lichamelijke klachten kunnen we hiermee zorgen dat het lichaam de ziekte beter aankan. Of in geval van klachten waarvoor geen medische oorzaak is te vinden, als graadmeter voor oorzaak en gevolg van deze klachten. Binnen het onderwijs blijkt deze methode succes te hebben als ondersteuning bij de aanpak van veel leerproblemen.

BESTEMD VOOR IEDEREEN

Iedereen kan aan de cursussen deelnemen. Professionele werkers in de gezondheidszorg of onderwijs, maar ook mensen die de basistechnieken willen leren toepassen voor zichzelf of voor gebruik binnen hun gezin, kennissenkring of familie.