Spring naar de inhoud

XpansiO Aetiologie

In een notendop

ZICH GOED VOELEN …

Iets dat we allemaal graag willen.

Want met een goed gevoel ben je nu eenmaal beter opgewassen tegen het leven van alle dag.

Dat kan zich overal voordoen: op school, op je werk, in je huishouden, in je omgang met anderen, enzovoort.

BASISPRINCIPE …

XpansiO Aetiologie komt voort uit de kinesiologie (= leer van de bewegingen).

Het basisprincipe is dat wij door middel van eenvoudig uit te voeren spiertesten, onbalansen in spieren (overspanning) opsporen.

Met behulp van verschillende XpansiO Aetiologie-technieken en vaardigheden worden correcties toegepast, waarbij de spier een impuls krijgt om de zaak te herstellen.

GEVOEL UIT ZICH VIA HET LIJF …

Je lijf reageert op hoe je je voelt: met houding en beweging!

Iedereen kent wel het gevoel van ‘zweven van geluk’ of ‘met lood in de schoenen ergens naar toegaan’. In beide gevallen is aan de bewegingen van het lijf te zien hoe de persoon in kwestie zich voelt.

De gevoelens worden veroorzaakt door dingen in onszelf of gebeurtenissen om ons heen. Soms weet men duidelijk de oorzaak voor die gevoelens, vaak echter ook niet. In het laatste geval ervaart men soms wel lijfelijke ongemakken zoals: onverklaarbare moeheid, kramp in de nek of een onbedwingbare behoefte tot eten of snoepen.

Allemaal uitingen, stresssignalen van het lijf, dat er iets niet in orde is.

TOEPASSING EN ERVARING …

Op velerlei gebieden binnen de gezondheidszorg en het onderwijs is toepassing van deze methode mogelijk.

Altijd naast — of als aanvulling op — beproefde (para)medische of didactische handelingen. In geval van lichamelijke klachten kunnen we hiermee zorgen dat het lichaam de ziekte beter aankan. Of in geval van klachten waarvoor geen medische oorzaak is te vinden, als graadmeter voor oorzaak en gevolg van deze klachten.

Binnen het onderwijs blijkt deze methode succes te hebben als ondersteuning bij de aanpak van veel leerproblemen.

LICHAAMSTAAL IS SPIERENTAAL …

De enige manier van je lijf om zich te uiten, is via … SPIEREN. Een spier die haar werk niet goed kan doen, om welke reden dan ook, is uit balans. Als deze situatie maar lang genoeg duurt, kan er in je lijf nog (veel) meer in onbalans raken. Met als gevolg dat je je steeds vervelender gaat voelen.

We kunnen hier nu iets aan doen, mits we deze onbalansen opsporen. Dat is de bedoeling van XpansiO Aetiologie.

BESTEMD VOOR IEDEREEN …

Iedereen kan aan de cursussen deelnemen!

Professionele werkers in de gezondheidszorg of onderwijs, maar ook mensen die de basistechnieken willen leren toepassen voor zichzelf of voor gebruik binnen hun gezin, kennissenkring of familie.

ERKENNING …

De sessies en workshops in de AKAMAS SYNERGIEPRAKTIJK staan onder leiding van Henk Debusschere, aetiopaat/osteopaat/naturopaat, effectief lid van de Belgische Federatie voor Kinesiologie, BFK, afdeling van I-ASK, International Association Of Specialised Kinesiologists.

Dit betekent dat voor de XpansiO Aetiologie-workshops aan het eind een certificaat kan worden uitgereikt.

WIJ GAAN STRESS TE LIJF!

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM.

Wil Je Nog Meer Weten?

Vul dan hieronder jouw voornaam, naam en e-mailadres in en we houden je regelmatig op de hoogte met tips, Nieuwe Ontwikkelingen en Nieuws!

There's a lot More ...

Klik op de knop hieronder om Naar de uitgebreide uitleg te gaan